London Loy

Tv & Chef kok

Voedingsadvies nodig?

klik hier!

  • London Loy

Bio

Food Artist London Loy (1974),

geboren en getogen in Amsterdam Zuid-Oost heeft zijn exotische uiterlijk te danken aan zijn Surinaamse Roots. London is one of a kind, hij is enthousiast, rauw, puur en verliefd op alles wat met eten te maken heeft. Als kind was hij altijd te vinden in de keuken van zijn moeder, waar hij haar de helpende hand bood op voorwaarde dat hij alles mocht proeven – gewoon omdat hij het fijne wilde weten van elk ingrediënt.

Koken is wat London blij maakt, het zorgt voor een shot adrenaline. Op de middelbare school maakte hij een appeltaart die zo uitmuntend goed was, dat hij beloond werd met een 9. Het motiveerde hem om van koken zijn beroep te maken. London begon met de koksopleiding en niet veel later stond hij als chef de partie in de keuken van La Rive onder de hoede van chef-kok Robert Kranenborg in het Amstel Hotel, het mooiste bedrijf waar hij ooit gewerkt heeft. Wat een discipline, want hij trainde destijds op hoog niveau 110 meter hordelopen bij de atletiektop van Nederland. Inmiddels heeft de chef meer dan 20 jaar ervaring opgedaan bij verschillende keukens in Amsterdam.

London is echt een gezinsman en is gelukkig als hij met zijn zoon Satori, dochter Nin-Jah en vriendin Nadia avonturen beleeft. Thuis staan ze gezellig samen in de keuken en is eten een passie die is overgewaaid naar de kinderen.

Wat kookt de chef zoal? Londons kookstijl is modern met onvervalste ingredienten. Het is een dans van streetfood en fine dining met een exotische twist. Juist die combinatie maakt zijn gerechten interessant. Zoet, zuur en pittig zijn zijn middle name.

Naast al dit keukengeweld ontplooit hij zich voor de camera als TV-kok en model. Zo was hij te zien op 24Kitchen in de Food Truck Challenge, nam hij deel aan de RTL5 Top Chef Academie 2017 en was hij te horen als kookdeskundige bij o.a. FUNX. Ook achter de camera is hij op zijn gemak, hij maakte als fotograaf lange tijd portretten voor diverse magazines. Maar hij heeft nog meer verrassende kwaliteiten, zo is hij te zien als Dancing Chef in DANCE DANCE DANCE 2018 op RTL4 waar hij samen met kookbuddy Miljuschka Witzenhausen een koppel vormt. London werkt op dit moment aan een eigen kookplatform BOYZ n THE FOOD i.s.m. Geneal Harreman.

Hij is te booken als Private Chef / Kookdeskundige in praatprogramma’s op TV en radio en voor Kookworkshops / Commercials / Photoshoots/ Motivator op scholen met namen jongeren.

Liefde voor eten, liefde voor leven!

 

Chef

Private chef
max 20 personen

Kookworkshops
Demo koken

Contact

Tv / model

Fotoshoots
Film
Online content
Tv programma’s

Bookings

Volg london op instagram London Loy

Contact & Bookings