Laat me je even meenemen in mijn wereld.

Who me

Ik ben geboren (1974) en getogen in Amsterdam Zuid-Oost en heb mijn exotische uiterlijk te danken aan mijn Surinaamse Roots. Mensen omschrijven mij als enthousiast, rauw, puur en ik ben eigenlijk verliefd op alles wat met eten te maken heeft!

Televisie

Al een aantal jaar ben ik als vaste TV-kok dagelijks te zien bij het feel good ochtendprogramma Koffietijd. Ervoor was ik ook te zien in de Food Truck Challenge, Top Chef Academie en ik danste een seizoen de sterren van de hemel in het TV-programma Dance Dance Dance.

Appeltaart

Mijn carrièrekeus is eigenlijk allemaal gekomen door een appeltaart…. Tijdens één van de kooklessen op de school waar ik zat in Amsterdam Zuid kwam wekelijks een juf kookles geven. Tijdens één van die lessen had ik een appeltaart gemaakt die zodanig opviel in de klas dat die juf mij motiveerde iets met dit talent te gaan doen. Zij opperde de Koksschool. Dit is achteraf echt een tippingpoint in mijn leven geweest!

Koksopleiding here I am!

Door de feedback van mijn juf had ik voor het eerst het gevoel dat ik echt iets kon. Ik heb haar advies dan ook ter harte genomen en ben naar de Koksschool gegaan!

Tijdens en na mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan in verschillende keukens en uiteindelijk ben ik gaan werken in het Amstel hotel als Chef de partie, onder de vleugels van Chefkok Robert Kranenborg. Hier heb ik op sterrenniveau leren koken. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik daar heb mogen werken met mensen die echt liefde hebben voor het vak en ik kijk nog steeds met een warm gevoel terug op deze tijd.

Chefkok

In de jaren die hierop volgden heb ik gewerkt bij diverse restaurants in Amsterdam en Rotterdam waaronder QO Hotel en Ballroom. Inmiddels zit ik nu 30 jaar in het vak en nog steeds met veel plezier!

Topsport

Naast koken op sterren niveau was ik op sportief gebied ook op hoog niveau bezig: in die periode trainde ik namelijk voor de 110 meter hordelopen bij de atletiektop van Nederland. De combinatie van op hoog niveau koken en topsport heeft mij discipline bij gebracht en geleerd hard te werken. Zowel op lichamelijk als op mentaal vlak heeft dit mij tot op heden sterk gemaakt.

Fotografie

Wat weinig mensen van mij weten is dat ik ook een passie heb voor fotografie. Tijdens mijn loopbaan als kok ben ik als hobby foto’s gaan maken en van het een kwam het ander. Ik heb mij toen de nodige fotografie skills eigen gemaakt en een tijd lang met veel plezier portretten mogen maken voor verschillende opdrachtgevers.

Mijn gezin

Naast al het keukengeweld ben ik bovenal echt een familiemens en ben ik gelukkig als ik met mijn zoon Satori, dochter Nin-Jah en vriendin Nadia mooie avonturen beleef.

Thuis staan we gezellig samen in de keuken en is eten een passie die is overgewaaid naar de kinderen!